.

AKCIÓ! Berci cica és vízimanó kalandjai című mesekönyv

A 84 oldalas, végig színes, keményfedeles könyvben 13 gazdagon illusztrált mese kapott helyet - első közlésben. Az egységesen 4-4 oldalra méretezett mesék mindegyike valamilyen módon kapcsolódik a vízhez, a környezettudatos életszemlélet alapján áll, de tudatosan úgy, hogy egyik történet sem tűnik didaktikus „tanmesének". Minden történet egy-egy izgalmas kaland, amely természetesen végül megnyugtató módon zárul.

A történetek egy fiktív magyarországi faluban játszódnak. Berci cica egy nyugdíjas házaspár fekete macskája. A macskának vannak barátai: két unoka, az okos Vízimanó, Auréliusz, a szökött húsvéti nyúl, Mirabella, az öntelt városi szobacica, és még egy sor állat. A történetek érintőlegesen kapcsolódnak a vízhez. Berci cica hol a tóba szemetet dobáló környezetszennyezőt leckézteti meg, hol leleplezi a közcsatornába mérget folyató embert. Máskor a jeges árból menekít ki nyúlcsaládot, tüzet, vagy növények szomját oltja, folyószennyező rablókat leplez le, szökőkutat elrontó rosszgyereket leckéztet meg, vagy éppen egy kísérteties víztorony felfedezése közben érik kalandok.

A szerző mesékbe szőve ábrázolja a víz nélkülözhetetlenségét, sokféle megjelenési formáját, tanítja tiszteletét és a környezettudatos gondolkodásmódot. Az üzenet mellett azonban a hangsúly a gyerekhallgatóság szórakoztatásán van.


A könyv bolti ára: 1500 Ft.

 

A könyv megrendelhető faxon (1-302-7600) illetve e-mailben ( info [kukac] maviz [pont] org ).

További kérdések esetén várjuk hívását: +36-1-312-3066