.

A vizkincs.hu-ról

Kedves Látogatónk!

Bizonyára elgondolkodtál azon, hogy mi is ez a vizkincs.hu honlap és miért jött létre.

Nos, akkor kezdjük röviden a tényekkel: a honlapot a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) készíttette a 2009-es évi Víz Világnapja alkalmából.

A honlap célja az, hogy minél több tévhitet és félelmet eloszlassunk a csapvízzel kapcsolatban, melynek ma Magyarországon sajnos elég rossz a presztízse.

Miért alakult ki ez a helyzet?

Egyszerű, a csapvíz létezését és állandó rendelkezésre állását természetesnek vesszük, nem törődünk vele, csak akkor, ha baj van. A szolgáltatás mindennapi életünk természetes részét képezi anélkül, hogy elgondolkodnánk rajta.

Fel sem merül bennünk az, hogy mekkora érték a csapból kifolyó, ivóvíz minőségű víz!

A másik ok az, hogy ma a csapvíz nem divatos. A hangzatos nevű ásványvizek divatja elfeledtette velünk azt, hogy milyen szerencsés ez az ország, hiszen bővelkedünk az egészséges és tiszta csapvízben.

Ez a honlap igyekszik közelebb hozni mindannyiunkhoz a csapvizet és megismerkedtetni az eljövendő generációkat ezzel az egyedülálló kincsünkkel!

A honlap folyamatosan fejlődik és egyre több játékot, versenyt és pályázatot tervezünk nektek, úgyhogy érdemes elmenti a címet a kedvencek közé. Ki tudja, hátha a következő nyeremény épp a tied lesz! Ne hagyd ki a lehetőséget!

MaVíz